Viešbučiuose ir kitose viešo naudojimo įstaigose verta būti atidesniems

Non linear junction detectorTurbūt tenka skaityti apie aptinkamas paslėptas kameras, kuriomis buvo filmuojamas privatus gyvenimas? Ne paslaptis, kad dauguma slaptų kamerų privačiuose namuose, persirengimo kabinose ar viešuose tualetuose sumontuojama turint seksualinių motyvų. Tačiau neseniai teko skaityti vieno vyriškio pasiteisinimą teisme, kodėl jis slapta įrašinėjo keleto kitų jam netgi nepažįstamų žmonių gyvenimą, filmuodamas juos slapta kamera. Pasak jo, jam buvo tiesiog smalsu pažinti tuos žmones, pamatyti, kaip jie elgiasi būdami vieni, tai yra kokie jie yra būdami natūralūs, kai jiems nereikia nieko varžytis ir apsimetinėti prieš kitus. Jam buvo įdomu stebėti juos paprasčiausiose buitinėse situacijose: gaminančius maistą, dainuojančius, žiūrinčius televiziją. Noras gan įdomus, bet pilietis vis tiek buvo nuteistas laisvės atėmimo bausme ne vieneriems metams.

Tokie kartas nuo karto žiniasklaidoje nušviečiami įvykiai verčia suabejoti, ar galime jaustis visiškai saugūs net savo namie. Nors dauguma šių skandaliukų vyksta toli nuo mūsų, kas gali paneigti, kad tai negali pasikartoti ir pas mus? Juk kone mikroskopinę belaidę vaizdo kamerą bet koks iškrypėlis, gebantis naudotis kompiuteriu, gali įsigyti vos už kelias dešimtis eurų ir niekas net nepaklaus, kam ji jam reikalinga. Teko regėti netgi tokių kamerų, kurias galima naudoti visiškai atvirai nesukeliant jokio įtarimo. Pavyzdžiui, kamera, atrodanti kaip įprastas šampūno buteliukas, kokius perkame prekybos centruose. Iš tokio butelio netgi galima įsipilti šampūno, mat kamera patalpinta specialiame skyriuje jo dugne. Žinoma, atidesnis žmogus specialiai ieškodamas objektyvo, jį galėtų aptikti, bet tyčia neieškant, tokį juodą poros milimetrų skersmens objektyvą, kyšantį iš juodos spalvos buteliuko, pastebėti išties nepaprasta. Žinoma, naudojant specialią įrangą, pavyzdžiui, NLJD detektorių (non linear junction detector), užtektų jį nukreipti į tokį buteliuką ir jau po kelių sekundžių būtų aišku, kad jame slypi elektroninis prietaisas, net jei jis tuo metu būtų išjungtas, pavyzdžiui, išsikrovusia baterija. Netgi paprasčiausias metalo detektorius šiuo atveju būtų pakankamas, bet kas gi nešiosis į dušą tokius daiktus įtardamas, kad juos kažkas gali šnipinėti?

Jei nepasiduosite paranojai ir nepulsite pirkti įvairiausios blakių aptikimo įrangos, palinkėsime tiesiog būti atidesniems viešbučiuose, sporto klubų rūbinėse ar kitose viešo naudojimo įstaigose, kur tenka apsinuoginti. Jei bijote būti nufilmuoti, bent vizualiai apžiūrėkite ventiliacines angas, dūmų detektorius ir kitus įtartinesnius daiktus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *